Методологічні основи дослідження когнітивного дисонансу персонажів у сучасних французьких детективних романах - Кравченко, О. В.; Кравченко, Ольга Віталіївна; Kravchenko, O. V. (Одеса, 2017)
У статті висвітлено етапи, а також основні методи дослідження когнітивного дисонансу персонажів у сучасних французьких детективних романах. На основі проведеного дослідження зроблено висновок, що поетапне вивчення когнітивного дисонансу та використання комплексної методики дозволяють у повному обсязі дослідити мовне вираження та нейтралізацію когнітивного дисонансу персонажів. Роботу виконано на матеріалі творів А. Швартзброд "Adieu Jérusalem" та С. Колетт "Les noeuds d’acier".

The article looks at the stages and main methods of research of characters ’ cognitive dissonance in modern French detective novels. The investigation results in the conclusion that step by step analysis and the use of complex techniques can help to explore the verbal expression and neutralization of cognitive dissonance to the fullest extent. The research is based on the texts of A. Schwartzbrod "Adieu Jérusalem" and S. Colette "Les noeuds d’acier".
Кравченко О. В. Методологічні основи дослідження когнітивного дисонансу персонажів у сучасних французьких детективних романах / О. В. Кравченко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.2. – С. 10-14.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; когнітивний дисонанс; комплексна методика; сучасний французький детективний роман; cognitive dissonance; complex method; modern French detective novels