Герменевтика новозавітних вимог у контексті концепції біблійного закону (за матеріалами «Короткого трактату про політичну владу» Дж. Понета) - Довгополова, О. А.; Dovgopolova, O. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
У статті аналізується герменевтичний механізм створення тираноборчої концепції в «Короткому трактаті про політичну владу» Джона Понета (XVI ст.). Запропоновано простежити свого роду «герменевтику герменевтики», щоб виявити причини переорієнтації традиції дослідження тираноборчої думки в сучасній історії ідей.
Довгополова О. А. Герменевтика новозавітних вимог у контексті концепції біблійного закону (за матеріалами «Короткого трактату про політичну владу» Дж. Понета) / О. А. Довгополова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 37-44.
Keywords: тираноборець; герменевтика; Новий Завіт; Джoн Понет; борьба с тиранами; Новый Завет; monarchomach; hermeneutics; the New Testament; John Ponet