Сравнительно-правовой анализ законодательства государств в сфере обращения с животными - Зубченко, Надежда Игоревна; Зубченко, Надія Ігорівна; Zubchenko, Nadiia I. (Київ, Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2013)
Проведено порівняльний аналіз законодавства окремих держав у сфері поводження з тваринами. Представлено класифікацію правових норм в сфері поводження з тваринами.

The article deals with the comparative analysis of the legal regulation of some states in the area of the treatment of animals. There is a classification of legal norms on the treatment of animals.

Проведен сравнительный анализ законодательства отдельных государств в сфере обращения с животными. Представлена классификация правовых норм в сфере обращения с животными.
Зубченко Н. И. Сравнительно-правовой анализ законодательства государств в сфере обращения с животными / Н. И. Зубченко // Український часопис міжнародного права: науково-практичний журнал. Спецвипуск: Міжнародно-правові стандарти поводження з тваринами та їх захисту і практика України. – Київ, Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2013. – С. 80–83.
Keywords: благополучие животных; обращение с животными; защита животных от жестокого обращения; animal welfare; treatment with animals; protection of animals from cruelty; добробут тварин; поводження з тваринами; захист тварин від жорстокого поводження