Умови та характер процесу інституціоналізації політичних партій в Україні на початку XX століття - Кройтор, Артем Вікторович (My University, 2013)
Статтю присвячено дослідженню процесу внутрішньопартійної взаємодії у політичних партіях в Україні на початку ХХ століття. Визначено особливості та характеристики діяльності політичних партій, проаналізовано їх роль у політичному процесі. Узагальнено історичний досвід партійного будівництва в Україні та на його основі сформульовано політологічні пропозиції щодо удосконалення партійної взаємодії на сучасному етапі.

Статья посвящена исследованию процесса внутрипартийного взаимодействия в политических партиях вУкраине в начале ХХ века. Определены особенности и характеристики деятельности политических партий, проанализирована их роль в политическом процессе. Обобщен исторический опыт партийного строительства в Украине и на его основе сформулированы политологические предложения по совершенствованию партийного взаимодействия на современном этапе.

The article deals with the internal interaction in political parties in Ukraine in the early twentieth century. Features and characteristics of political parties, analyzed their role in the political process. Summarizes the historical experience of party building in Ukraine and on the basis formulated political science proposals for improving interactions party today..
Keywords: інституціоналізація політичних партій; внутрішньопартійна взаємодія; політичні партії; политические партии; институционализация политических партий; внутрипартийное взаимодействие; institutionalization of political parties; intraparty interaction; political parties