Правові підстави репатріації осіб, депортованих за національною ознакою, до Кримської області УРСР - Хаваджи, Дінара Ремзіївна; Хаваджи, Динара Ремзиивна; Havadjy, Dinara R. (My University, 2009)
Статтю присвячено проблемі правових підстав репатріації осіб, депортованих за національною ознакою, в Кримську область УРСР. Автором запропоновано дослідження, на підставі відповідних нормативно-правових актів, діяльності державних органів влади з правового забезпечення національної репатріації до Автономної Республіки Крим у складі України.

Статья посвящена проблеме правовых оснований репатриации лиц, депортированных по национальному признаку, в Крымскую область УССР. Автором предложено исследование, на основании соответствующих нормативно-правовых актов, деятельности государственных органов власти по правовому обеспечению национальной репатриации в Автономную Республику Крым в составе Украины.

The article is devoted to problems of law foundation of repatriation of the persons beeing repatriated according to national indication to the Crimea Ukranian region. The auther suggested the issue of the activity of the state power in law security of the national repatriation to the Autonomous Republic of Crimean in the staff of Ukraine.
Хаваджи Д. Р. Правові підстави репатріації осіб, депортованих за національною ознакою, до Кримської області УРСР / Д. Р. Хаваджи // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 271-278.
Keywords: особи, депортовані за національною ознакою; репатріація осіб; особи, депортовані з Криму; кримські татари; репатріація осіб, депортованих за національною ознакою; репатріація до Автономної Республіки Крим у складі України; лица, депортированные по национальному признаку; репатриация лиц; лица, депортированные из Крыма; крымские татары; репатриация лиц, депортированных по национальному признаку; репатриация в Автономную Республику Крым в составе Украины; persons deported on ethnic grounds; repatriation of persons; persons deported from Crimea; Crimean Tatars; repatriation of persons deported on ethnic grounds; repatriation to the Autonomous Republic of Crimea within Ukraine