Деякі питання переміщення через митний кордон України автомобілів з правим розташуванням керма - Хамходера, Олег Петрович; Хамходера, О. П.; Хамходера, Олег Петрович; Khamkhodera, Oleh P. (My University, 2011)
Статтю присвячено міждисциплінарному аспекту правового регулювання переміщення через митний кордон автомобілів з правим розташуванням керма. Розглянуто норми адміністративного законодавства, що регламентують експлуатацію даних видів транспортних засобів, та підстави притягнення до відповідальності за пов’язані з цим адміністративні правопорушення. На основі аналізу їх змісту встановлюється неузгодженість із діючими положеннями митного права. Пропонуються рекомендації щодо можливих шляхів вирішення протиріч та доцільності їх застосування.

The article is dedicated to the research of the interdisciplinary aspect of legal regulation of the transference through the custom border the cars with right location of the rudder. The basis norms of administrative legislation, which regulate the exploitation of this kinds of vehicles, and the foundations of legal liability for the interrelated administrative violation were considered. On the basis of the analysis of their matter, the inconsistency with the current norms of customs law is established. The propositions relatively possible ways of resolving of the contradictions and expediency of their application were submitted.

Статья посвящена междисциплинарным аспектам правового регулирования перемещения через таможенную границу автомобилей с правым расположением рулевого управления. Рас) смотрены нормы административного права, регулирующие эксплуатацию этих видов транспорт) ных средств, и основания привлечения к ответственности за административные правонарушения. Основываясь на анализе их содержания устанавливается несогласованность их с положениями действующего таможенного законодательства. Предлагаются рекомендации относительно воз) можных путей урегулирования противоречий и целесообразности их применения.
Хамходера О. П. Деякі питання переміщення через митний кордон України автомобілів з правим розташуванням керма / О. П. Хамходера // Митна справа. – 2011. – № 3. – С. 69–74.
Keywords: транспортні засоби з правим розташуванням керма; пропуск через митний кордон; митні процедури; адміністративне правопорушення; тимчасове ввезення; транзит; транспортные средства с правым расположением руля; пропуск через таможенную границу; таможенные процедуры; административное правонарушение; временный ввоз; транзит; vehicles with right location of the rudder; admission through the custom border; customs procedures; administrative violations; temporary importation; transit; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE