Протестантська трудова етика та український контекст - Тетерятников, К. В.; Teteryatnikov, K. V. (My University, 2017)
Статтю присвячено темі протестантської трудової етики в українському соціально-політичному контексті. Протестантська трудова етика є феноменом, який вплинув на західноєвропейський капіталізм. Виходячи з уявлення про те, що протестантська трудова етика впливає на добробут суспільства, автор приділяє особливу увагу тому, чому це не відбувається в Україні, що необхідно зробити для того, щоб протестантська етика і в українських реаліях стала впливовою силою із перетворення суспільства. З цією метою докладно аналізується український соціально-політичний контекст, підкреслюється актуальність протестантської трудової етики, показано принцип протестантської етики за Максом Вебером і українські перспективи. Автор доводить, що протестантська етика не тільки актуальна для України, а і є тим реальним шляхом, яким може йти українське суспільство майбутнього, щоб досягти розвитку і прогресу.

Статья посвящена теме протестантской трудовой этики в украинском социально-политическом контексте. Протестантская трудовая этика является феноменом, повлиявшим на западноевропейский капитализм. Исходя из представления о том, что протестантская трудовая этика влияет на благосостояние общества, автор уделяет особое внимание тому, почему это не происходит в Украине, что необходимо сделать для того, чтобы протестантская этика и в украинских реалиях стала влиятельной силой по преобразованию общества. С этой целью подробно анализируются украинский социально-политический контекст, подчеркивается актуальность протестантской трудовой этики, показан принцип протестантской этики по Максу Веберу и украинские перспективы. Автор показывает, что протестантская этика не только актуальна для Украины, но и является тем реальным путем, по которому может идти украинское общество будущего, чтобы достигнуть развития и прогресса.

The article is devoted to the theme of the Protestant work ethic in Ukrainian socio-political context. The Protestant work ethic is a phenomenon influenced the West European capitalism. Based on the idea that the Protestant work ethic affect the welfare of the society, the author pays special attention to why this is not happening in Ukraine and what needs to be done to ensure that the Protestant ethic and the Ukrainian reality has become a powerful force for the transformation of society. For this purpose, a detailed analysis of Ukrainian social and political context highlights the relevance of the Protestant work ethic shown by the principle of the Protestant ethic Weber and Ukrainian prospects. The author argues that the Protestant ethic is not only relevant for Ukraine, but is the reality way, which may go Ukrainian society of the future to achieve development and progress.
Тетерятников К. В. Протестантська трудова етика та український контекст / К. В. Тетерятников // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2017. - Вип. 15. - С. 135-138.
Keywords: протестантська трудова етика; український контекст; богослов’я; суспільство; пасіонарна людина; добробут; протестантская трудовая этика; украинский контекст; богословие; общество; пасионарный человек; благосостояние; protestant labor ethic; Ukrainian context; theology; society; pasionary man; welfare