Креативність загальнотеоретичної юриспруденції - Оборотов, Юрій Миколайович; Завальнюк, Володимир Васильович; Дудченко, Валентина Віталіївна; Овчиннікова, Альбіна Петрівна; Крестовська, Наталя Миколаївна; Цофнас, Арнольд Юрійович; Мельничук, Ольга Степанівна; Кормич, Анатолій Іванович; Хижняк, Юлія В'ячеславівна; Скуріхін, Сергій Миколайович; Богуцький, Павло Петрович; Юдін, Зореслав Михайлович; et al. (Фенікс, 2015)
У книзі, яка представлена авторським колективом кафедри теорії держави і права Національного університету «Одеська юридична академія» під керівництвом професора Ю. М. Оборотова, в рамках комплексної науково-дослідної програми Південного регіонального центру Національної академії правових наук України відображена динаміка змін у загальнотеоретичній юриспруденції як центрі креативності професійної юридичної сфери. Евристична функція загальнотеоретичної юриспруденції показана в методологічних пошуках вчених-юристів на концептуальному та інструментальному рівнях, а також шляхом затвердження нових понять в категоріальному апараті сучасної юриспруденції. Видання розраховане на вдосконалення мови права і затвердження сучасної парадигми правового мислення. Воно звернене до професійного юридичного середовища теоретиків і практиків і особливо стосується викладачів і студентів юридичного профілю, без творчої енергії яких неможливо уявити сталий розвиток українського права і української державності.
Креативність загальнотеоретичної юриспруденції : монографія / [Ю. М. Оборотов, В. В. Завальнюк, В. В. Дудченко та ін.] ; за ред. Ю. М. Оборотова. — Одеса : Фенікс, 2015. — 488 с.
Keywords: загальнотеоретична юриспруденція; теорія держави і права; методологія юриспруденції; проблеми юриспруденції; legal philosophy; methodology of jurisprudence; problems of jurisprudence