Структура та семантика латинських риторичних термінів-композитів - Бабяк, Х. М.; Бабяк, Христина Михайлівна; Babiak, Kh. M. (My University, 2016)
У статті проаналізовано структурно-семантичні особливості термінів-композитів у латинській риторичній термінології. Визначено моделі, за якими утворюються такі деривати. Зазначено, що композити функціонують як синтаксичні еквіваленти корелятивних словосполучень, які мотивують їх формальну структуру. У зв’язку з давністю процесів слово- складання та фонетичними змінами, яких зазнали компоненти складних слів, було використано деякі прийоми етимологічного аналізу.

In the article structural and semantic features of Latin rhetorical terms-composites are analyzed. Models, by which such derivates are formed are determined. Also composites’ functioning as syntactic equivalents of correlative phrases, which motivate their formal structure, is marked. Due to the antiquity of the processes of word compounding and phonetical changes, that components of complex words had experienced, some ways of etymological analysis were used.
Бабяк Х. М. Структура та семантика латинських риторичних термінів-композитів / Х. М. Бабяк // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 75-78.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; риторична термінологія; термін-композит; словотворча модель; словотворча модель; словоскладання; rhetorical terminology; term-composite; word-building model; word compounding