Герменевтичний підхід до визначення поняття сучасної держав - Джураєва, О. О.; Djurayeva, O. O.; Джураева, О. О. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
У статті висвітлюються погляди багатьох вчених на визначення поняття «сучасна держава» з точки зору розвитку та функціонування основних сфер її діяльності. Враховуючи те, що в юридичній літературі думок відносно дефініції «сучасна держава» достатньо, однак до єдиного розуміння все ж таки не дійшли.
Джураєва О. О. Герменевтичний підхід до визначення поняття сучасної держав / О. О. Джураєва // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 142-146.
Keywords: герменевтика; політико-правове пізнання; сучасна держава; «образ сучасної держави»; організація політичної влади; розуміння; національна держава; інститути демократії; текст; осмислення; политико-правовое познание; современное государство; "образ современного государства"; организация политической власти; понимание; национальное государство; институты демократии; осмысление; hermeneutics; political-legal knowledge; the modern state; «the image of the modern state»; the organization of the political power; understanding; the text; the national state; institutions of democracy; comprehension