Парламентський контроль за публічними фінансами як вид фінансового контролю - Олексій, У. О.; Oleksii, Uliana (Одеса : Гельветика, 2019)
Фінансовий контроль являє собою цілий комплекс заходів, направлений на створення діючої системи протидії зловживання державних та муніципальних грошових ресурсів. Забезпечити ефективність фінансового контролю можна тільки в тому випадку, коли якісно організована система контрольних суб’єктів. Основні контролюючі функції фінансового контролю покладені на парламент та відповідні його органи. Можна стверджувати, що здійснення контролю відіграє важливу роль в діяльності будь-якого парламенту.
Олексій У. О. Парламентський контроль за публічними фінансами як вид фінансового контролю / У. О. Олексій // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2019. - № 3. – C. 59 - 68.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; парламентський контроль; фінансовий контроль; публічні фінанси; державний контроль; парламентский контроль; финансовый контроль; публичные финансы; государственный контроль; parliamentary control; financial control; public financ; Constitution of Ukraine; Verkhovna Rada of Ukraine