Форма та підтвердження виконання договору на надання лоцманських послуг - Драпайло, Ю. З.; Drapaylo, Yu. Z. (Одеса : Фенікс, 2014)
Відповідно до п. 4.9 Положення, лоцманські послуги надаються на підставі двостороннього договору між капітаном судна або морським агентом, що виступає від імені судновласника (фрахтувальника або оператора), з однієї сторони, і лоцманським підприємством, що надає ці послуги, з іншої сторони. Автор статті звернувся для з’ясування форми договору на надання лоцманських послуг до загальних положень щодо форми господарського договору і дослідив цю тему.
Драпайло Ю. З. Форма та підтвердження виконання договору на надання лоцманських послуг / Ю. З. Драпайло // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 421-423.
Keywords: надання лоцманських послуг; Кодекс торговельного мореплавства України; Положення про морських лоцманів; предоставление лоцманских услуг; provision of pilotage services; Кодекс торгового судоходства Украины; Положение о морских лоцманах; Merchant Shipping Code of Ukraine; The position of Sea Pilots