Білорусь і Молдова як приклади пострадянської деформації системи громадянських і політичних прав і свобод - Яворська, К. П.; Яворская, К. П.; Yavorska, K. P. (Одеса: Фенікс, 2018)
Вивчається проблема гарантування громадянських і політичних прав людини та громадянина в Молдові та Білорусі. Звернено увагу на клімат функціонування неурядових організацій. Аналізуються випадки переслідування активістів, правозахисників, незалежних журналістів. Вивчаються форми тиску на критичні до влади медіа, випадки політично мотивованих переслідувань. Досліджуються прояви мови ненависті та різноманітні форми дискримінацій.

Изучается проблема обеспечения гражданских и политических прав человека и гражданина в Молдове и Беларуси. Обращено внимание на климат функционирования неправительственных организаций. Анализируются случаи преследования активистов, правозащитников, независимых журналистов. Изучаются формы давления на критические к власти медиа, случаи политически мотивированных преследований. Исследуются проявления языка ненависти и разнообразные формы дискриминации.

The problem of guaranteeing civil and political rights of a person and a citizen in the Moldova and Belarus was studied. Attention is drawn to the climate of the functioning of non-governmental organizations. The cases of prosecution of activists, human rights defenders, independent journalists are analyzed. The forms of pressure on media critical to power, cases of politically motivated persecution have been studied. Hate speech and various forms of discrimination are investigated.
Яворська К. П. Білорусь і Молдова як приклади пострадянської деформації системи громадянських і політичних прав і свобод / К. П. Яворська // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 62. – С. 183-191.
Keywords: громадянські та політичні права людини і громадянина; Республіка Білорусь; Республіка Молдова; громадянське суспільство; неурядові організації; гражданские и политические права человека и гражданина; Республика Беларусь; Республика Молдова; гражданское общество; неправительственные организации; civil and political rights of a person and citizen; Republic of Belarus; Republic of Moldova; civil society; non-governmental organizations; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE