Теорії норм Jus cogens в міжнародному праві - Відловська, І. Я.; Видловская, И. Я.; Vidlovskayay, I. Y. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті вважає, що тривалий час в теорії не було чіткого висвітлення кількості та самого поняття імперативних норм; їм приписували основи теорій позитивізму, натуралізму і громадського порядку. Та зважаючи на розвиток міжнародного права і сучасний його стан, дає підстави звернутись до нормативних документів, про які вже написано вище, і розглядати зафіксовану концепцію норм jus cogens як невід’ємну складову всесвітнього правопорядку.
Відловська І. Я. Теорії норм Jus cogens в міжнародному праві / І. Я. Відловська // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 61-64.
Keywords: поняття імперативних норм; понятие императивных норм; the concept of peremptory norms; теорії норм jus cogens –теорія позитивізму, натуралізму, і громадського правопорядку; теории норм jus cogens -теория позитивизма, натурализма и общественного правопорядка; theory-theory of jus cogens norms of positivism, naturalism and public order; імперативне міжнародне право; императивное международное право; mandatory international law; позитивна теорія державної згоди; позитивная теория государственной согласия; positive theory of state consent