Механізми інформаційного забезпечення стабільності політичної системи - Семченко, Ольга Ростиславівна (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті аналізуються механізми інформаційного забезпечення стабільності виконавчої й законодавчої влади, які забезпечують діалогові форми спілкування з громадянами за допомогою нових інформаційно-комунікаційних технологій. Показано, що застосування інформаційно-комунікаційних технологій у політичній сфері й державному управлінні покликано вдосконалити діяльність органів державної влади, зробити її більше ефективною, відкритою, підзвітною суспільству. У той же час, невдалі спроби використання ІКТ здатні нашкодити політичної стабільності.

В статье анализируются механизмы информационного обеспечения стабильности исполнительной и законодательной власти, обеспечивающие диалоговые формы общения с гражданами с помощью новых информационно-коммуникационных технологий. Показано, что применение информационно-коммуникационных технологий в политической сфере и государственном управлении призвано усовершенствовать деятельность органов государственной власти, сделать ее более эффективной, открытой, подотчетной обществу. В то же время, неудачные попытки использования ИКТ способны навредить политической стабильности.

The article analyzes the mechanisms of information to ensure stability of the ex- ecutive and legislative branches, which provide interactive forms of communication with citizens through the new information and communication technologies. It is shown that the use of information and communication technologies in politics and public administration is designed to improve the activities of public authorities, make it more efficient, open and accountable society. At the same time, unsuccessful attempts to use ICT can harm political stability.
Семченко О. Р. Механизмы информационного обеспечения стабильности политической системы / О. Р. Семченко // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 249-258.
Keywords: законодательная власть; исполнительная власть; информационное обеспечение; информационно-коммуникационные технологии; информационное обеспечение стабильности политической системы; социальные сети; «цифровая демократия»; законодавча влада; виконавча влада; інформаційне забезпечення; інформаційно-комунікаційні технології; інформаційне забезпечення стабільності політичної системи; соціальні мережі; «цифрова демократія»; legislative power; executive power; information support; information and communication technology; information provision stable political system; social networking; "digital democracy"