Особливості проведення почеркознавчої експертизи підписів у цифрових копіях документів - Чернов, Олександр; Chernov, Oleksandr (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Досліджено особливості проведення почеркознавчої експертизи підписів у цифрових копіях документів, проблеми втрати ідентифікаційних ознак та ризики цифрового редагування. Проаналізовано сучасні підходи до оцінки автентичності підписів і можливості цифрових технологій у експертній практиці. This study examines the specific features of handwriting analysis of signatures in digital copies of documents, the issues surrounding the loss of identifying characteristics, and the risks associated with digital editing. It analyses contemporary approaches to assessing the authenticity of signatures and the potential of digital technologies in forensic practice.
Чернов О. Особливості проведення почеркознавчої експертизи підписів у цифрових копіях документів. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 298-302. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33584
Keywords: судова експертиза; почеркознавство; підпис; електронний документ; підроблення; цифрова криміналістика; ідентифікація; forensic examination; handwriting analysis; signature; electronic document; forgery; digital forensics; identification