Проблемні аспекти екологічної безпеки в Україні - Мельник, Діана Ігорівна (Одеса: Гельветика, 2019)
В статті аналізуються проблемні аспекти екологічної безпеки в Україні. Екологічна безпека розглядається як пріоритетна складова національної безпеки держави. Охарактеризовано основні проблемні питання. Запропоновано теоретичні та практичні засади еклогічної небезпеки, досліджено проблеми екологічного навколишнього середовища.
Мельник Д. І. Проблемні аспекти екологічної безпеки в Україні / Д. І. Мельник // Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного Права: збірник матеріалів Університетської інтернет-конференції «Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного права»: матер. конференції (м. Одеса, 24 травня 2019 року) / відп. ред. д.ю.н., доц. Т.Є. Харитонова, к.ю.н., доц. Є.О. Платонова, к.ю.н., доц. Л.А. Канівець, к.ю.н., доц. К.М. Караханян. – Одеса: Гельветика, 2019. – С. 124-126.
Keywords: еколічна безпека; екологічна небезпека; Чорнобильська катастрофа; екологічне законодавство; екологічні інтереси суспільства