Взаємодія Уповноваженого з прав людини з Конституційним Судом України щодо захисту прав людини - Волкова Дарія Євгенівна; Волкова Дарья Евгеньевна; Volkova Dariya (My University, 2009)
У статті в контексті наявних теоретичних розробок щодо конституційно-правового статусу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та його місця у юридичному механізмі забезпечення прав людини досліджуються питання функціональної взаємодії українського омбудсмана із Конституційним Судом України. У результаті аналізу розглянутих єдиним органом конституційної юрисдикції за конституційними зверненнями Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини справ, виявлено недоліки та висловлено пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства.
Волкова Д. Є. Взаємодія Уповноваженого з прав людини з Конституційним Судом України щодо захисту прав людини / Д. Є.Волкова // Юридичний вісник. - 2009. - №1. - С. 22-27.
Keywords: Уповноважений з прав людини; Конституційний суд України; захист прав людини; гарантії реалізації прав людини; Уполномоченый по правам человека; Констиционный суд Украины; защита прав и свобод человека; гарантии реализации прав человека; Human Rights Ombudsman; The Constitutional Court of Ukraine; protection of human rights and freedoms; protection of human rights and freedoms