Метафоричні моделі у сфері дієслів розуміння германських і слов'янських мов - Басиров, Ш. Р.; Басыров, Ш. Р.; Basyrov, Sh. R. (Одеса: Фенікс, 2013)
Статтю присвячено пошуку метафоричних моделей у сфері дієслів розуміння чотирьох індоєвропейських мов – двох германських (англійської, німецької) і двох слов’янських (української, російської). Виявлено п’ять типів метафори, які пов’язані з рухом, набуттям істини, світлом, зором та ударом.
Басиров Ш. Р. Метафоричні моделі у сфері дієслів розуміння германських і слов'янських мов / Ш. Р. Басиров // Національний університет «Одеська юридична академія». – Вип. 2. – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 3-9.
Keywords: метафора; типова ситуація; дієслова розуміння; ментальне значення; продуктивність; типовая ситуация; глаголы понимания; ментальное значение; продуктивность; metaphor; typical situation; verb of intellectual activity; mental meaning; productivity