Соціологічні підходи до визначення сутності політичних дебатів - Білий, Веніамін Сергійович; Білий, В. С. (Одеса : Фенікс, 2026)
Політичні дебати представляють собою структуровану політичну дискусію (або, точніше кажучи – політичну суперечку) на теми економіки, політики, релігії, культури, спорту, освіти тощо. Сутність політичних дебатів визначається не лише різними соціологічними інтерпретаціями щодо їх форми (виборчі, парламентські, академічні тощо), але, передусім, змісту. Основні соціологічні підходи до сутності політичних дебатів зосереджуються саме на змісті – обговоренні складних суспільних проблем.
Білий В. С. Соціологічні підходи до визначення сутності політичних дебатів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 386-390. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33147
Keywords: політичні дебати; порядок денний; раціональний (публічний) вибір; громадська думка; political debate; agenda; rational (public) choice; public opinion