До питання припинення спільної власності подружжя на нерухоме майно та об’єкти незавершеного будівництва в умовах воєнного стану - Сафончик, Оксана Іванівна; Safonchyk, Oksana I. (Одеса : Фенікс, 2026)
Повномасштабна збройна агресія російської федерації проти України суттєво трансформувала як фактичні підстави виникнення, здійснення та припинення права власності, так і процесуально-правові механізми його захисту. Особливої складності в умовах воєнного стану набувають правовідносини щодо припинення спільної сумісної власності подружжя на нерухоме майно, зокрема у випадках його знищення, пошкодження, втрати доступу до нього, розташування на тимчасово окупованих територіях, а також щодо об’єктів незавершеного будівництва, правовий режим яких у сімейних і речових правовідносинах тривалий час залишався дискусійним.
Сафончик О. І. До питання припинення спільної власності подружжя на нерухоме майно та об’єкти незавершеного будівництва в умовах воєнного стану. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 63-68. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32968
Keywords: сімейне право; сімейне законодавство; сімейні правовідносини; речові пра- ва; право власності; власність; спільна власність; нерухоме майно; подружжя; воєнний стан; family law; family legislation; family legal relations; property rights; property; joint ownership; real estate; spouses; martial law