Детермінанти впливу мас-медіа на формування міжнародної політики - Щедрова, Галина Петрівна; Щедрова, Г. П.; Щедрова, Галина Петровна; Shchedrova, Halyna P. (Одеса: Фенікс, 2017)
Досліджено роль засобів масової інформації у перебігу соціально-політичних процесів. Визначено чинники впливу мас-медіа на формування міжнародної політики. У контексті наукового пошуку проаналізовано етапи розвитку ЗМІ як інструменту політичної комунікації, визначено їхні функції на сучасному етапі розвитку міжнародних відносин, можливості впливу на конструювання світової громадської думки.

Исследована роль средств массовой информации в ходе социально-политических процессов. Определены факторы влияния масс-медиа на формирование международной политики. В контексте научного поиска проанализированы этапы развития СМИ как инструмента политической коммуникации, определены их функции на современном этапе развития международных отношений, возможности влияния на конструирование мирового общественного мнения.

The role of mass media in the course of social and political processes is explored. The factors of influence of mass media on formation of the international policy are determined. In the context of scientific research, the stages of the development of the media as an instrument of political communication are analyzed; their functions are defined at the present stage of development of international relations, the possibility of influence on the design of world public opinion.
Щедрова Г. П. Детермінанти впливу мас-медіа на формування міжнародної політики / Г. П. Щедрова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 105-116.
Keywords: мас-медіа; міжнародна політика; комунікації; зовнішньополітична діяльність; СМИ; международная политика; коммуникации; внешнеполитическая деятельность; mass media; international politics; communications; foreign policy; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::International law