Кар’єра як багатовимірне соціально-правове явище - Біла-Тіунова, Любов Романівна; Біла-Тіунова, Л. Р.; Bila-Tiunova, Liubov R. (Одеса : Фенікс, 2026)
З’ясування сутності службової кар’єри як категорії адміністративного права є можливим через означення сутності та змісту кар’єри з огляду на те, що її дослідженням займалися різні науки. Найбільше кар’єра вивчена соціологією і впродовж останніх років в ній закріпилося її розуміння як просування людини по сходинках виробничої, майнової, соціальної, адміністративної й іншої ієрархії, розгляд її як послідовних занять, що виконуються індивідом протягом його трудового життя. У публікаціях вітчизняних і зарубіжних авторів із питань кар’єри використовуються різні акценти щодо визначення цього поняття і, як результат, запропоновано різні його визначення.
Біла-Тіунова Л. Р. Кар’єра як багатовимірне соціально-правове явище. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 25-28. DOI: https://doi.org/10.32837/11300.32937
Keywords: кар’єра; ділова кар’єра; просування по службі; проходження служби; публічно-правова сфера; службова кар’єра; career; professional career; promotion; career progression; public law sphere; civil service career