Щодо деяких особливостей створення екстремістських формувань - Бояров, Віктор Іванович; Бояров, В. І.; Бояров, Виктор Иванович; Boiarov, Viktor I. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті автор розглядає деякі концептуальні основи методики розслідування екстремістської діяльності: причини появи та поширення екстремістської ідеології, а також окремі особливості створення екстремістських формувань (її структура, рекрутизація молоді у її склад, відмінності процесу формування екстремістських організацій від процесу створення організованих злочинних угруповань, особливості фінансування та ін.) як обставини, що підлягають доказуванню. Розглядаються деякі особливості такого елементу криміналістичної характеристики, яким є інформація про особу злочинця, який вчиняє злочини у складі групи.

В статье автор рассматривает некоторые концептуальные основы методики расследования экстремистской деятельности: причины появления и распространения экстремистской идеологии, а также отдельные особенности создания экстремистских формирований (их структура, способы вовлечения молодежи, отличие процессов создания экстремистских формирований от процесса формирования организованных преступных группировок, особенности финансирования и т. п.) как обстоятельства, которые подлежат доказыванию. Рассматриваются некоторые особенности такого элемента криминалистической характеристики, каким является информация о личности преступника, который совершает экстремистские действия в составе группы.

In this article the author examines the conceptual basis of investigation techniques extrem-ist activity, causes and spread of extremist ideology, some features of the creation of extremist groups (their structure, recruitment the youth into their part, the differences of the process of formation of extremist groups from the process of creation of gangs, features of financing, etc.), as circumstances that are subject to proof. Some features of such an element of forensic characteristics are considered, such as information about the identity of the criminal who commits extremist actions within the group.
Бояров B. І. Щодо деяких особливостей створення екстремістських формувань / B. І. Бояров // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 54-61.
Keywords: екстремізм; криміналістична методика; экстремизм; криминалистическая методика; extremism; forensic methods; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE