Правовий режим морського кордону України - Стець, О. М.; Стець, О. М.; Stets, Oleg (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018)
Статтю присвячено дослідженню сучасного правового режиму морського кордону України. Автор розглядає загальні засади визначення морської ділянки державного кордону, правовий статус та режим територіального моря України, режим морського кордону України, порядок мирного проходження територіальним морем України, особливості прикордонного режиму та охорони морської ділянки державного кордону України.

The article is devoted to the study of the modern legal regime of the maritime border of Ukraine. The author considers the general principles of the definition of the maritime area of the state border, the legal status and the regime of the territorial sea of Ukraine, the regime of the sea border of Ukraine, the procedure for peaceful passage of the territorial sea of Ukraine, the features of the border regime and the protection of the maritime section of the state border of Ukraine.

Статья посвящена исследованию современного правового режима морской границы Украины. Автор рассматривает общие принципы определения морского участка государственной границы, правовой статус и режим территориального моря Украины, режим морской границы Украины, порядок мирного прохода территориальным морем Украины, особенности пограничного режима и охраны морского участка государственной границы Украины.
Стець О. М. Правовий режим морського кордону України / О. М. Стець // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018. - № 3. – C. 182-207.
Keywords: кордон; державний кордон; територіальне море; режим державного кордону; Україна; border; state border; territorial sea; state border regime; Ukraine.; граница; государственная граница; территориальное море; режим государственной границы; Украина