Сучасні технології в судово-експертному забезпеченні розслідування злочинів, пов’язаних із підробкою документів і грошових знаків - Білінський, Маркіян; Bilinskyi, Markiyan (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Розглянуто застосування сучасних технологій у криміналістичних дослідженнях документів і грошових знаків. Висвітлено роль цифрової обробки зображень, спектрального аналізу та систем машинного навчання у виявленні підробок і підвищенні достовірності експертних висновків. The paper examines the use of modern technologies in forensic examination of documents and banknotes. It highlights the role of digital image processing, spectral analysis, and machine learning systems in detecting forgeries and improving the reliability of expert conclusions.
Modern technologies in forensic support of investigating crimes related to document and currency forgery
Білінський М. Сучасні технології в судово-експертному забезпеченні розслідування злочинів, пов’язаних із підробкою документів і грошових знаків / М. Білінський // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 51-53. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31299
Keywords: судова експертиза; підробка; документи; грошові знаки; цифрові технології; forensic examination; forgery; documents; banknotes; digital technologies