Модель правового регулювання інституту неспроможності в Україні - Гусь, А. В.; Gus, A. V. (Одеса, 2010)
У своїй роботі автор робить висновок, що існуючі правові моделі регулювання неспроможності повинні бути взяті на розгляд українського законодавця з метою їх оптимізації до ринкової ситуації у країні. На його погляд, саме справедливий режим, запропонований О.М. Бірюковим, є відображенням готовності України до створення рівних умов та конкурентного середовища, зокрема для нерезидентів. У цьому контексті наближення законодавства України про банкрутство до стандартів ЄС та загальновизнаних світових принципів у цій сфері є важливим чинником успішності проведення ринкових реформ та створення умов для інтеграції економіки України у світове та європейське господарство.
Гусь А. В. Модель правового регулювання інституту неспроможності в Україні / А. В. Гусь // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 312-314.
Keywords: законодавство про банкрутство; інститут неспроможності в Україні; законодательство о банкротстве; институт несостоятельности в Украине; bankruptcy laws; institution of bankruptcy in Ukraine