Негласне розслідування як елемент криміналістичної методики - Подобний, Олександр Олександрович; Подобний, О. О.; Подобный, Александр Александрович; Podobnyi, Oleksandr O. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті, виходячи з розуміння криміналістичної методики як синтезуючого розділу криміналістики, а також в умовах максимального наближення оперативно-розшукової і кримінальної процесуальної функцій, порушено питання про можливість включення до складу методики розслідування окремих видів злочинів, передусім виявів організованої злочинної діяльності, питань організації й тактики негласного розслідування, які мають своїм витоком окрему оперативно-розшукову теорію оперативної розробки. Запропоновано авторське визначення негласного розслідування.

В статье, исходя из понимания криминалистической методики как синтезирующего раздела криминалистики, а также в условиях максимального приближения оперативно-розыскной и уголовной процессуальной функции, поставлен вопрос о возможности включения в состав методики расследования отдельных видов преступлений, прежде всего проявлений организованной преступной деятельности, вопросов организации и тактики негласного расследования, которые имеют своим истоком отдельную оперативно-розыскную теорию оперативной разработки. Предложено авторское определение негласного расследования.

In the article, based on an understanding of the criminalistics methodology, as a synthesizing section of criminalistics, as well as in conditions of maximum approximation of the operative-investigative and criminal procedural functions, the question is raised about the possibility of including certain types of crimes, primarily manifestations of organized criminal activity, And tactics of secret investigation, which have as their source a separate operative-search theory of operational development. The author's definition of an implicit investigation was proposed.
Подобний О. О. Негласне розслідування як елемент криміналістичної методики / О. О. Подобний // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 290-296.
Keywords: криміналістична методика; негласне розслідування; оперативна розробка; криминалистическая методика; негласное расследование; оперативная разработка; forensic methodology; secret investigation; operational developmen; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE