Трудности перевода кириллицей "Поминок по Финнегану " Джеймса Джойса - Фоменко, Е. Г.; Фоменко, Олена Геніївна; Fomenko, Olena (ВД "Гельветика", 2017)
Стаття досліджує вільне поводження зі словоформами-відхиленнями й ритмічним виміром індивідуально-авторської пунктуації в російському перекладі «Фінеганових поминок» Джойса. Розглядаються принципи створення функціонального аналога цього тексту на базі філологічного аналізу.

The article explores neglect of deflective word forms and the rhythmic dimension of individual-authorial punctuation in the Russian translation of “Finnegans Wake” by Joyce. It studies principles of creating functional analogue based on the philological analysis this text.
Фоменко Е. Г. Трудности перевода кириллицей "Поминок по Финнегану " Джеймса Джойса / Е. Г. Фоменко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т. 2. – С. 107-111.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; функціональний аналог перекладу; філологічний переклад; словоформа-відхилення; індивідуально-авторська пунктуація; translationfunctional analogue; philological translation; deflective word-form; individual-authorialpunctuation