К вопросу об адвокатской деятельности в первой половине XIX столетия на территории Правобережной Украины - Ефремова, Н. В.; Веприцкая, В. Н. (Одеса: Юридична література, 2015)
У статті з'ясовано місце і роль адвокатури в Правобережній Україні в першій половині XIX століття на території Правобережної України. Визначено умови діяльності адвокатів, їхні повноваження та з'ясовано причини ліквідації цієї інституції. Доведено, що адвокатура Речі Посполитої не мала усіх рис нинішньої, а її діяльність обмежувалася наданням правової допомоги при зверненні до суду з питань цивільних правовідносин.
Ефремова Н. В., Веприцкая В. Н. К вопросу об адвокатской деятельности в первой половине XIX столетия на территории Правобережной Украины / Н. В. Ефремова, В. Н. Веприцкая // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 133-135.
Keywords: Правобережна Україна; судова система; адвокат; інтеграція; Російська імперія; Річ Посполита