Особливості розгляду спорів у сфері соціального забезпечення - Харитонова, Л. І.; Харитонова, Л. И.; Haritonova, L. I. (Одеса : Фенікс, 2014)
Стосовно законодавства про соціальне забезпечення слід зазначити, що деякий час (до прийняття національного законодавства) не підлягали розгляду в судах справи по спорах, які виникали при його застосуванні. Тому практично ці питання у науці не виникали і до цього часу вони не розроблялись. Право на судовий захист передбачено окремими законами про соціальне забезпечення. З цього приводу також доречно ознайомитись з положеннями цивільно-процесуального законодавства, спрямованими на створення належного юридичного механізму судового захисту. Закон передбачає право громадянина звернутися до суду зі скаргою, якщо громадянин вважає, що рішенням, дією або бездіяльністю органу державної влади, органу місцевого самоврядування, посадової і службової особи порушено його права, свободи чи законні інтереси.
Харитонова Л. І. Особливості розгляду спорів у сфері соціального забезпечення / Л. І. Харинова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 459-462.
Keywords: розгляд спорів у сфері соціального забезпечення; рассмотрение споров в сфере социального обеспечения; consideration of disputes in the field of social security