Суб'єкти правовідносин у цифровому середовищі - Тарасенко, Леонід Леонідович (Одеса, 2017)
У статті досліджуються проблемні питання щодо правового статусу суб’єктів цифрових правовідносин. Здійснено аналіз чинного законодавства щодо правового регулювання цих відносин. Проаналізовано теоре¬тичні позиції з предмету дослідження та договірну практику, яка існує між суб’єктами у цифровому середовищі. Виявлено, що правовідносини у сфері інформаційних технологій виникають між різними учасниками з приводу набуття, здійснення та захисту прав інтелектуальної власності, права на інформацію та інших прав у цифровому середовищі (зокрема, електронна комерція тощо). Зроблено висновки проте, що кількість суб’єктів правовідносин, які діють у цифровому середовищі, постійно збільшується. Обґрунтовано, що «цифрові» суспільні відносини розвиваються набагато швидше, ніж відповідне правове регулювання, яке нерідко не встигає належно унормувати існуючі відносини.
Тарасенко Л. Л. Суб'єкти правовідносин у цифровому середовищі / Л. Л. Тарасенко // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 26. – С. 87-92.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Інтернет; договір; веб-сайт; провайдер; автор; Internet; contract; website; provider; author