Система галузевих принципів міжнародного приватного права - Особа , В.; Osoba, V. (Одеса : Фенікс, 2012)
В статті автор вважає, що система принципів міжнародного приватного права охоплює значне коло принципів права. Особливість даної галузі права проявляється у тому, що вона регулює відносини міжнародного характеру, тобто відносини «з іноземним елементом». Запропонована автором система принципів міжнародного приватного права, не є вичерпною і не може бути визнана такою, як остаточна.Хоча принципи права характеризуються відносною стабільністю, проте з розвитком суспільних відносин даний перелік принципів права може уточнюватись.
Особа В. Система галузевих принципів міжнародного приватного права / В. Особа // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 168-170.
Keywords: галузеві принципи міжнародного приватного права; отраслевые принципы международного частного права; branch principles of private international law; принципи права; принципы права; principles of law