Концепція журналу на екологічну тематику як спосіб підвищення еко-обізнаності населення - Данько, Діана; Данько, Д. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
Статтю присвячено дослідженню та аналізу особливостей друкованої преси на екологічну тематику та пошуку нового підходу до подачі матеріалів у цій темі. Мета журналіста даної сфери полягає в правильній подачі інформації, але не нехтуючи тим, що вона має бути не лише правдива, а ще й зрозуміла для читача. Створення журналу на екологічну тематику є важливим кроком у напрямку підвищення обізнаності населення про такі проблеми. Саме завдяки ЗМІ як способу донесення важливої інформації до широкого загалу, можна формувати еко-думку та правильне світосприйняття навколишнього довкілля. The article is devoted to the research and analysis of the peculiarities of the printed press on environmental topics and the search for a new approach to presenting materials on this topic. The goal of a journalist in this field is to present information correctly. Not neglecting the fact that it should be not only true, but also understandable for the reader. Creation of a magazine on environmental topics is an important step in the direction of raising public awareness of such problems. Thanks to mass media as a way of transmitting important information to the general pablic, it is possible to form an eco-opinion and a correct worldview of the surrounding environment.
Данько Д. Концепція журналу на екологічну тематику як спосіб підвищення еко-обізнаності населення / Діана Данько // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 38-42.
Keywords: друкована преса; екологія; екологічна журналістика; екообізнаність; журнал; навколишнє середовище; світогляд; press; ecology; environmental journalism; eco-awareness; magazine; environment; outlook