Метод недвійкового кодування Ріда-Соломона НАД GF(256) для захисту критичних SCADA-систем від BURST-помилок - Слатвінська, Валерія Миколаївна; Слатвінська, В. М.; Slatvinska, Valeriia M. (Одеса : Фенікс, 2026)
Запропоновано метод недвійкового кодування Ріда-Соломона над GF(256), який забезпечує корекцію burst-помилок до 64 біт при надлишку 6,7 % та мікросекундній затримці. Експериментально підтверджено покриття 96,32 % помилок при BER=10–4, 100 % відновлення при burst до 64 біт, зниження затримки на 33,2 % порівняно з конволюційними кодами. За допомогою інтерлевінгу λ=4 вдалося розширити коригувальну здатність до 256 біт, зберігаючи мінімальний надлишок. Метод є рекомендованим для захисту критичної інфраструктури SCADA.
Слатвінська В. М. Метод недвійкового кодування Ріда-Соломона НАД GF(256) для захисту критичних SCADA-систем від BURST-помилок. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 518-521. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33362