Категоріальна характеристика традицій в ідеальному вимірі права - Павлов, С. С.; Pavlov, S. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена дослідженню традицій у понятійному апараті загальнотеоретичної юриспруденції як в окремому вимірі права. Традиції розглядаються як категорії права, кожна з яких має власний зміст, силу дії, функції, статус та місце в системі юридичних знань. Пропонується відпрацювати єдиний підхід до пояснення понять «правова традиція» та «традиція права». У статті автором виділено напрямки дії традицій в ідеальному вимірі права та наголошено на необхідності їх розгляду в статиці.
Павлов С. С. Категоріальна характеристика традицій в ідеальному вимірі права / С. С. Павлов // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 232-238.
Keywords: право; виміри права; традиція права; правова традиція; категорія права; понятійно-категоріальний апарат; феноменологічний, аксіологічний, системний підходи юридичної методології; измерения права; традиция права; правовая традиция; категория права; понятийный аппарат; феноменологический, аксиологический, системный подходы юридической методологии; law; dimensions of law; the tradition of law; the legal tradition; the category of law; conceptual and categorical aid; phenomenological, axiological, systematic approaches legal methodology