Техніко–криміналістичне забезпечення розслідування кримінальних правопорушень в умовах цифрової трансформації - Остапенко, Артур Сергійович; Остапенко, А. С.; Ostapenko, Artur S. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах розглянуто особливості техніко–криміналістичного забезпечення розслідування кримінальних правопорушень у сучасних умовах цифрової трансформації. Проаналізовано вплив цифрових технологій на процес виявлення, фіксації, вилучення та дослідження доказової інформації. Визначено значення автоматизованих систем, електронних баз даних, засобів цифрової фіксації та інтелектуальних алгоритмів у діяльності слідчих та експертних підрозділів. Обґрунтовано необхідність модернізації криміналістичного інструментарію відповідно до сучасних викликів злочинності. Підкреслено важливість поєднання класичних криміналістичних методик із новітніми цифровими технологіями для забезпечення ефективності доказування. The theses examine the peculiarities of technical and criminalistics support for the investigation of criminal offenses in the context of digital transformation. The influence of digital technologies on the process of detecting, recording, seizing and examining evidentiary information is analysed. The importance of automated systems, electronic databases, digital recording tools and intelligent algorithms in the activities of investigative and forensic units is determined. The necessity of modernizing forensic tools in accordance with modern criminal challenges is substantiated. The importance of combining classical forensic methods with the latest digital technologies to ensure the effectiveness of evidence is emphasized.
Остапенко А. Техніко–криміналістичне забезпечення розслідування кримінальних правопорушень в умовах цифрової трансформації. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 102-105. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33444
Keywords: криміналістика; техніко–криміналістичне забезпечення; цифрові технології; кримінальне провадження; доказова інформація; цифровізація; судова експертиза; criminalistics; technical and forensic support; digital technologies; criminal proceedings; evidentiary information; digitalization; forensic examination