Деякі проблеми характеристики категорії «Інтернет-правовідносини» - Харитонов, Євген Олегович; Харитонов, Є. О.; Харитонов, Евгений Олегович; Kharytonov, Yevhen O.; Харитонова, Олена Іванівна; Харитонова, О. І.; Харитонова, Елена Ивановна; Kharytonova, Olena I. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті досліджуються категорії «Інтернет-відносини» й «Інтернет-правовідносини», їх особливості та співвідношення між ними. Доводиться, що під час характеристики «Інтернет-правовідносин» має враховуватись поділ правовідносини на відносини приватного й публічного права, регулятивні та охоронні тощо. У процесі аналізу концепту «Інтернет-правовідносини» передусім мають бути визначені їх властивості з урахуванням того, що вони належать до сфери приватного права. Крім того, необхідно враховувати, що «Інтернет-правовідносини» за своєю сутністю є регулятивними (переважно цивільними) правовідносинами.

The article investigates the category “Internet relationship” and “Internet relationship”, their characteristics and relationships between them. Proved that characterize the “Internet relationship” should be taken into account in the legal division: the relationship of private and public law, regulation and security and so on. In analyzing the concept of “Internet relationship” primarily be determined on the basis of their properties that they belong to the sphere of private law. Also, be aware that the “Internet relationship” is essentially regulatory (mostly civilian) legal relationship.
Харитонов Є. О. Деякі проблеми характеристики категорії «Інтернет-правовідносини» / Є. О. Харитонов, О. І. Харитонова // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 382-389.
Keywords: Інтернет-відносини; ІТ-правовідносини; мережа Інтернет; Интернет-отношения; ІТ-правоотношения; сеть Интернет; Internet relationships; legal IT; Internet; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE