Правове забезпечення соціального захисту безпритульних дітей і дітей-сиріт у політиці урядів УНР та Гетьманату 1917-1921 рр. - Колосова, Ольга Олександрівна; Колосова, Ольга Александровна; Kolosova, Olha O. (My University, 2009)
У статті розглядається історичний аспект становлення та розвитку правового забезпечення соціального захисту безпритульних дітей і дітей-сиріт в Україні в 1917-1921 рр. Робиться висновок, що найбільш ефективною в даній сфері була політика урядів Гетьманату, тоді як керівники УНР часів Центральної Ради та Директорії підходили до цього питання менш послідовно.

В статье рассматривается исторический аспект становления и развития правового обеспечения социальной защиты беспризорных детей и детей-сирот в Украине в 1917-1921 гг. Делается вывод, что наиболее эффективной в данной сфере была политика правительств Гетьманата , тогда как руководители УНР времен Центральной Рады и Директории подходили к данному вопросу менее последовательно.

The article considers the historical aspect of formation and development of the legal support of social protection of homeless and orphaned children in Ukraine in 1917-1921. The conclusion is made that the most effective activity in this sphere was that of the Hetmanat governments. It is focused that the leaders of the Ukrainian People’s Republic in the times of the Central Rada and Direktoria were less consistent in their approach the problem mentioned.
Колосова О. О. Правове забезпечення соціального захисту безпритульних дітей і дітей-сиріт у політиці урядів УНР та Гетьманату 1917-1921 рр. / О. О. Колосова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 599-608.
Keywords: уряд Української Народної Республіки 1917-1921 рр.; Гетьманат 1917-1921 рр.; безпритульні діти; діти-сиріти; соціальна політика УНР 1917-1921 рр.; Одеський Сирітський дім; Дітмістечко м. Одесси; правительство Украинской Народной Республики 1917-1921 гг.; Гетманат 1917-1921 гг.; беспризорные дети; дети-сироты; социальная политика УНР 1917-1921 гг.; Одесский Сиротский дом; Детгородок г. Одессы; Government of the Ukrainian People's Republic of 1917-1921.; Hetmanate of 1917-1921.; street children; orphans; Social Policy of the UPR of 1917-1921.; Odessa orphanage; Children's Town in Odessa