Професійний та молодіжний жаргони: особливості вживання у студентському середовищі - Назаревич, Л. Т.; Nazarevych, L. Т.; Гавдида, Н. І.; Гавдыда, Н. И.; Havdyda, N. I. (Одеса : Гельветика, 2015)
У статті розглянуто жаргонну лексику та її функціонування у студентському середовищі. Проаналізовано семантико-функціональні особливості жаргонної лексики, її використання у розмовному стилі. Виокремлено професійний, молодіжний і власне університетський жаргон. Акцентовано на важливості дотримання мовних норм сучасної української літературної мови у повсякденному житті. Виокремлено функції, які виконує професійна жаргонна лексика у мовленні її носіїв.
Назаревич Л. Т., Гавдида Н. І. Професійний та молодіжний жаргони: особливості вживання у студентському середовищі / Л. Т. Назаревич, Н. І. Гавдида // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 2 – С. 99-103.
Keywords: жаргон; жаргонізми; лексема; оцінно знижена лексика; функція; семантика; літературна мова; стиль; жаргонизмы; оценочно сниженная лексика; функция; литературный язык; slangvocabulary; slang; token; reducedvocabulary evaluativefunction; semantics; literary language; style