Постанова про проведення додаткової перевірки у справах про порушення митних правил: проблемні питання та шляхи їх вирішення - Дуженко, С. А.; Дуженко, С. А.; Duzhenko, S. A. (Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2017)
У статті окреслені проблемні питання правового регулювання винесення постанови про проведення додаткової перевірки як результату вирішення справи про порушення митних правил. Автором вказано на існування правової невизначеності у врегулюванні даного питання та запропоновано ряд доповнень до діючого Митного кодексу України, які сприятимуть посиленню захисту прав і свобод громадян та охоронюваних законом економічних інтересів держави.

В статье рассмотрены проблемные вопросы правового регулирования вынесения постановления о проведении дополнительной проверки как результата разрешения дела о нарушении таможенных правил. Автором указано на существование правовой неопределенности в урегулировании данного вопроса и предложен ряд дополнений в действующий Таможенный кодекс Украины, которые будут способствовать усилению защиты прав и свобод граждан и охраняемых законом экономических интересов государства.

The article considers the problematic issues of legal regulation of the decision on carrying out additional checks as a result of the resolution of the case on violation of customs rules. The author stated the existence of legal uncertainty in resolving this issue and proposed a number of amendments to the existing Customs code of Ukraine, which will contribute to strengthening the protection of the rights and freedoms of citizens and the legally protected economic interests of the state.
Дуженко С. А. Постанова про проведення додаткової перевірки у справах про порушення митних правил: проблемні питання та шляхи їх вирішення / С. А. Дуженко // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Херсон : ФОП Грінь Д. С., 2017. - № 1. - C. 179-188.
Keywords: провадження у справах про порушення митних правил; постанова про проведення додаткової перевірки; митне законодавство; додаткові докази; производство по делам о нарушении таможенных правил; постановление о проведении дополнительной проверки; таможенное законодательство; дополнительные доказательства; cases of violation of customs rules; decision on carrying out additional check; customs law; additional evidence