Система федеральних судів США та ефективність здійснення правосуддя - Нестерчук, Лілія Петрівна; Нестерчук, Л. П.; Нестерчук, Лилия Петровна; Nesterchuk, Liliia P.; Біденко, О. В.; Биденко, О. В.; Bidenko, O. V. (Одеса: Фенікс, 2018)
У статті розглянуто структурну будову системи федеральних судів США, визначено її особливості, сучасну динаміку розвитку цієї системи. Проаналізовано взаємозв’язок організації системи судів США та ефективності здійснення правосуддя в країні. Визначено можливі шляхи запозичення прогресивного досвіду США Україною.

В статье рассмотрены структурное строение системы федеральных судов США, определены ее особенности, современную динамику развития этой системы. Проанализирована взаимосвязь организации системы судов США и эффективности правосудия в стране. Определены возможные пути заимствования прогрессивного опыта США Украиной.

The article considers the structural anatomy of the US federal court system, its features, and the current dynamics of the development of this system. The relationship between the organization of the US court system and the efficiency of the administration of justice in the country is analyzed. Possible ways of reception of the US progressive experience by Ukraine are determined.
Нестерчук Л. П. Система федеральних судів США та ефективність здійснення правосуддя / Л. П. Нестерчук, О. В. Біденко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 62. – С. 131-151.
Keywords: система федеральних суддів США; правосуддя; судові процедури; федеральний устрій США; система федеральных судов США; правосудие; судебные процедуры; федеративное устройство США; система федеральных судов США; US federal court system; justice; judicial procedures; federal system of the United States; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE