До питання про методологічне підгрунтя споживчих правовідносин у сфері надання послуг - Станкова, Ірина Михайлівна; Станковая, Ирина Михайловна; Stankova, Iryna M. (My University, 2017)
Охарактеризовано підходи, вироблені у рамках гуманітарних наук, щодо понять «сервісне суспільство», «сервісна реальність», «послуга», «споживач», «потреба». Акцентовано увагу на потребовому підході як універсальному дослідницькому інструменті виявлення сутності будьяких соціальних явищ, держави та кожного з елементів її правової системи й механізму їх юридичного регулювання.

Охарактеризованы подходы, выработанные в рамках гуманитарных наук, относительно таких понятий, как «сервисное общество», «сервисная реальность», «услуга», «потребитель», «потребность». Акцентировано внимание на потребностном подходе как универсальном исследовательском инструмента выявления сущности любых социальных явлений, государства и каждого из элементов ее правовой системы и ее механизма юридического регулирования.

In the article it is analyzed approaches, developed in the framework of the Humanities, regarding such concepts as «service society», «utility reality», «service», «customer», «need». The attention is focused on consumerism approach as a universal research tool for identifying the essence of any social phenomena, the state and each of the elements of its legal system and its mechanism of legal regulation.
Станкова І. М. До питання про методологічне підгрунтя споживчих правовідносин у сфері надання послуг / І. М. Станкова // Часопис цивілістики. – 2017. – Вип. 22. – С. 37-40.
Keywords: сервісне суспільство; сервісна реальність; послуга; споживач; потреба; сервисное общество; сервисная реальность; услуга; потребитель; потребность; service society; service reality; service; the consumer; need