Протиправна поведінка підлітків у цифрову епоху як прояв соціально-психологічної дезадаптації в умовах кризових трансформацій - Будяченко, Ольга Миколаївна; Будяченко, О. М. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сучасний етап розвитку суспільства характеризується поєднанням двох потужних чинників впливу на особистість підлітка – цифровізації та кризових соціальних трансформацій. Соціальна нестабільність, пов’язана з воєнним станом, економічними змінами та стрімким розвитком інформаційних технологій, формує принципово нові виклики для психологічної науки і практики. У цьому контексті особливої актуальності набуває проблема протиправної поведінки підлітків як прояву соціально-психологічної дезадаптації.
Будяченко О. М. Протиправна поведінка підлітків у цифрову епоху як прояв соціально-психологічної дезадаптації в умовах кризових трансформацій. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 399-400 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33215
Keywords: підлітки; протиправна поведінка; соціально-психологічна дезадаптація; цифрове середовище; агресивність; adolescents; illegal behavior; socio-psychological maladjustment; digital environment; aggressiveness