. Заходи впливу Національного банку України за порушення банківського законодавства: питання теорії та практики - Чернадчук, В. Д.; Чернадчук, В. Д.; Chernadchuk, V. D. (Одеса : Юридична література, 2012)
Стаття присвячена актуальним питанням правової природи заходів впливу Націо- нального банку України за порушення банківського законодавства. Критично проаналізовано існуючі наукові погляди, стан правового регулювання та висловлено авторський погляд на цю правову категорію. В статье рассматриваются актуальные вопросы правовой природы средств воздей- ствия Национального банка Украины за нарушения банковского законодательства. Критически проанализированы существующие научные взгляды, состояние правового регулирования и представлена позиция автора относительно этой правовой категории. The article is devoted to the actual matters of the legal nature of the influence measures of the National Bank of Ukraine for the banking legislation violation. It was critically analyzed the present scientific opinions, the state of the legal regulation and it was suggested the author’s view of this legal category.
Чернадчук В. Д. Заходи впливу Національного банку України за порушення банківського законодавства: питання теорії та практики / В. Д. Чернадчук // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія» : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відпов. за вип. В. М. Дрьомін ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Т. 12. – С. 57 - 67
Keywords: банк; банківське законодавство; заходи впливу; Національний банк України; санкція; стягнення; банк; банковское законодательство; взыскание; Национальный банк Украины; санкция; средства воздействия; bank; banking legislation; influence measures; the National Bank of Ukraine; sanction; charge