Щодо уточнення поняття та сутності термінів «правове регулювання» та «правова регламентація» в дослідженнях збройних конфліктів - Кузьмін, Едуард Едуардович; Кузьмин, Эдуард Эдуардович; Kuzmin, Eduard Eduardovych (Херсон : Гельветика, 2016)
У статті проаналізовано такі терміни загальнотеоретичної юриспруденції, як «правове регулювання» та «правова регламентація». Досліджено питання щодо упорядкування їх визначення, уточнення поняття та сутності, особливостей та специфіки. Особливу увагу звернено на застосування цих термінів у сучасних дослідженнях збройних конфліктів, зокрема, у дослідженнях міжнародного права збройних конфліктів.

В данной статье анализируются такие термины общетеоретической юриспруденции как «правовое регулирование» и «правовая регламентация». Исследуются вопросы касательно упорядочения их определения, уточнения понятия и сущности, особенностей и специфики. Особое внимание обращается на применение данных терминов в современных исследованиях вооруженных конфликтов, в частности, в исследованиях международного права вооруженных конфликтов.

This article examines such general theoretical legal terms as “legal regulation” and “legal reglementation”. The research of issues concerning ordering of their notion, the clarification of definition and essence, peculiarities and specifics has been provided. Special attention is paid to the use of these terms in modern armed conflicts studies, in studies of international law of armed conflict in particular.
To the Clarification of Definition and Essence of Terms “Legal Regulation” and “Legal Reglementation” in Armed Conflicts Studies
Кузьмін Е. Е. Щодо уточнення поняття та сутності термінів «правове регулювання» та «правова регламентація» в дослідженнях збройних конфліктів / Е. Е. Кузьмін // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія «Право» = Scientific Herald of Uzhhorod National University. Series “Jurisprudence”. – 2016. – № 41, т. 2. – С. 210-213.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; регулювання; правове регулювання; регламентація; правова регламентація; дослідження збройних конфліктів; регулирование; правовое регулирование; регламентация; правовая регламентация; исследования вооруженных конфликтов; regulation; legal regulation; reglementation; legal reglementation; armed conflicts studies