Внесок Валтазара Богішича у дослідження інокоштини та задруги: історико-правовий аспект - Аніщук, Ніна Володимирівна; Аніщук, Н. В.; Anischuk, Nina V. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Зазначається, що Валтазар Богішич, здійснивши історико-правове дослідження південнослов’янської сім’ї (на прикладі сербів і хорватів), дійшов висновку про те, що слово «задруга» майже у всіх дослідників і майже виключно вживається для позначення складної сім’ї, а слово «інокоштина» розглядається, як антитеза задруги, тобто у контексті простої, нескладної сім’ї, що складається із батька, матері та дітей. При цьому інокоштина досліджується більшістю вчених у порівнянні із задругою. Інокоштина існує, розвивається, за самою природою речей, там, де існує задруга.
Аніщук Н. В. Внесок Валтазара Богішича у дослідження інокоштини та задруги: історико-правовий аспект / Н. В. Аніщук // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 116-118.
Keywords: Валтазар Богішич; інокоштина; задруга; звичаєве право; слов’яни; серби; хорвати; Valtazar Bohyshych; inokoshtina; zadruga; customary law; slaws; serbs; croats; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects