Сучасні виклики в сфері воєнних кримінальних правопорушень - Фартух, Олександр Олександрович; Фартух, О. О.; Fartukh, Oleksandr O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сучасні виклики у сфері воєнних кримінальних правопорушень посідають одне з центральних місць у системі національного кримінального права, адже безпосереднім об’єктом їх посягання є обороноздатність, боєздатність та військова дисципліна Збройних Сил України. До 2014 року ця категорія залишалася відносно стабільною, а її правозастосування – передбачуваним. Однак анексія Криму, початок бойових дій на Донбасі, а з 2022 року – повномасштабна війна, істотно змінили масштаб, зміст і практичне значення воєнних кримінальних правопорушень, зробивши їх однією з найдинамічніших сфер українського права.
Фартух О. О. Сучасні виклики в сфері воєнних кримінальних правопорушень. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 493-495. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33350
Keywords: воєнні кримінальні правопорушення; військова юстиція; військова дисципліна; дезертирство; непокора; докази; бойові дії; міжнародне гуманітарне право; військові суди; цифрові докази; military criminal offenses; military justice; military discipline; desertion; insubordination; evidence; combat operations; international humanitarian law; military courts; digital evidence