Особливості використання консультацій спеціаліста під час розслідування контрабанди культурних цінностей - Черниш, Юрій; Chernysh, Yuriy (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуті положення, що стосуються залучення спеціалістів до участі у виявленні та розслідуванні контрабанди культурних цінностей у формі надання консультацій. Визначені основні сфери спеціальних знань, до яких виникає необхідність звернення як для визначення можливості та необхідності віднесення конкретних предметів до культурних цінностей, так і прогнозування способів їх маскування, приховування від митного контролю, зберігання і транспортування. The theses consider the provisions relating to the involvement of specialists in the detection and investigation of smuggling of cultural values in the form of providing consultations. The main areas of special knowledge that arise for the need to address both to determine the possibility and necessity of classifying specific objects as cultural values, and to predict the methods of their masking, concealment from customs control, storage and transportation are identified.
Features of using specialist consultations during the investigation of smuggling of cultural values
Черниш Ю. Особливості використання консультацій спеціаліста під час розслідування контрабанди культурних цінностей / Ю. Черниш // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 251-255. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31218
Keywords: контрабанда культурних цінностей; спеціальні знання; спеціаліст; консультації спеціалістів; smuggling of cultural values; special knowledge; specialist; specialist consultations