Інформаційна система для обліку та аналізу медичних даних : бакалаврська робота - Єноктаєв Олександр Олександрович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота містить 3 розділи, 45 рисунків, 5 таблиць, 24 літературних джерела за переліком посилань. Робота виконана на 66 сторінках загального тексту і 55 сторінках основного тексту. Метою роботи є використання та розробка інформаційної системи для обліку та аналізу медичних даних. Об’єктом дослідження є інформаційна система для обліку та аналізу медичних даних. Предметом дослідження виступають процеси розробки інформаційної системи для обліку та аналізу медичних даних. У кваліфікаційній роботі розроблено інформаційну системи для обліку та аналізу медичних даних. Досліджено специфіку розробки інформаційних систем та розробку функціоналу й інтерфейсу. Проведено порівняльний аналіз використання інформаційних систем у медицині. Побудовано модель логістичної регресії, яка використовується для бінарної класифікації і передбачення ймовірності настання серцевої недостатності на основі клінічних параметрів. Для оцінки якості створеної моделі проведено ROC-аналіз. Інформаційна система може бути впроваджена та використана в реальному медичному середовищі. The qualification work contains 3 chapters, 45 figures, 5 tables, 24 literary sources according to the list of references. The work was completed on 66 pages of the general text and 55 pages of the main text. The purpose of the work is the use and development of an information system for accounting and analysis of medical data. The object of the study is an information system for recording and analyzing medical data. The subject of the study is the process of developing an information system for recording and analyzing medical data. In the qualification work, an information system for accounting and analysis of medical data was developed. The specifics of the development of information systems and the development of functionality and interface have been studied. A comparative analysis of the use of information systems in medicine was conducted. A logistic regression model was built, which is used for binary classification and prediction of the probability of heart failure based on clinical parameters. ROC analysis was performed to assess the quality of the created model. The information system can be implemented and used in a real medical environment.
Єноктаєв О. О. Інформаційна система для обліку та аналізу медичних даних : бакалаврська робота / О. О. Єноктаєв. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 66 с.
Keywords: інформаційна система; медичні дані; аналіз даних; логістична регресія; R; Shiny; MongoDB; information system; medical data; data analysis; logistic regression